Hanke-esittely

Pöydällä kukkia, kahvikuppi sekä kirjoja.

Syrjäytyminen on vahvasti sukupuolittunutta. Miehet ovat tilastojen mukaan paljon suuremmassa syrjäytymisvaarassa kuin naiset. Miesten naisia vähäisempi koulutus pahentaa osattomuuden riskiä. Työttömyys, avioero ja yksinäisyys vaikuttavat kurittavan erityisesti miehiä. Loppujen lopuksi syrjäytymiskierteeseen ajautuminen on usein vain huonoa onnea. Vastaavasti pienikin onnenpotku voi kääntää kierteen suunnan.

OmaKehu-hankkeessa parannetaan syrjäytymisvaarassa olevien miesten asemaa työmarkkinoilla ja elämässä yleensäkin sanataiteen keinoin.  Jokainen hankkeen osallistuja saa itselleen henkilökohtaisen ”taitovalmentajan”, jonka avulla voimaantumisprosessia johdetaan askel kerrallaan kohti työ- tai opiskelupaikkaa.

Lopuksi jokaiselle osallistujalle luodaan tyylikäs sähköinen työhakuportfolio.
Taitovalmentajiksi värvätään ensisijaisesti yhteisöpedagogiopiskelijoita,
mutta he voivat muitakin auttamishaluisia henkilöitä. Taitovalmentajat koulutetaan tehtäviinsä.

OmaKehu-hankkeen toiminnallisessa osassa 1) järjestetään aforismi- ja mottotyöpajoja, 2) kootaan ”äijätarinoita” äänikirjaksi, e- julkaisuksi ja podcasteiksi, 3) sanoitetaan ammattimuusikon johdolla lauluja ja 4) harjoitellaan esiintymistaitoja Nuuksion leiritulilla. Sanataiteen tuotoksia hyödynnetään sähköisissä portfolioissa. Hanke alkoi lokakuussa 2020 ja päättyy maaliskuussa 2023.  Hankkeen päätoteuttaja on Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak) ja osatoteuttaja Into Kustannus.

 

Yhteydenotot koskien OmaKehu-hanketta:

Arto Lindholm, projektipäällikkö, Humak. Sähköposti: arto.lindholm@humak.fi,  P. +358400349386
Antti Pelttari, sanataideasiantuntija, Humak. Sähköposti: antti.pelttari@humak.fi, P. +358400349215
Pasi Toivanen, ilmaisutaidon asiantuntija, Humak. Sähköposti: pasi.toivanen@humak.fi.
Mika Rönkkö, tuottaja, Into Kustannus. Sähköposti: mika.ronkko@gmail.com.